streda 9. marca 2011

RECENZIA : Crescendo Becca Fitzpatrick


  • originálny názov : Crescendo
  • počet strán : 412
  • vydané na CZ : 2011
  • predbežný dátum vydania SK : 31.5.2011


Nie nevydržala som na slovenský preklad. Keď som videla ako v Martinuse svieti český preklad čo urobila Luce? No nenechala som sa dva krát nahovárať jasné že som si knihu kúpila.

Pokračovanie Zavrhnutého ma úplne zaskočilo dejovou líniou. Ja neviem či sa Becca viacej snažila, alebo s každou ďaľšou knihou budú mať jej knihy viac a viac akcie.... Ak áno tak na tretiu knihu sa už teraz strášne teším.

Tentoraz Nora a Patch riešia celkom slušnú ujmu na ich vzťahu. Ona ho miluje. No kto by nemiloval Patcha? Dokonalý, sexi, zlý chlapec aj napriek tomu, že je jej strážnym anjelom od dobrého má veľmi ďaleko. Čo si budeme hovoriť, zlý chlapci sú proste neodolateľní. Ale miluje on ju?
Čo sa deje s ich vzťahom? Prečo sa Patch začína objavovať po boku Marcie? Marcie povrchnú, nadutú roztlieskavačku, s ktorou sa Nora nemá dva krát v láske a dávajú si to patrične obe navzájom vyžrať. V knihe samozrejme nemôže chýbať Norin detektívny zmysel. Mám taký pocit, že celý čas len niekoho sledovala ( Patcha, arcie, Rixona, Scotta ) a zisťovala čo sa deje. Asi by sa mala zamestnať v nejakej detektívnej kancelárií aspoň by si konečne kúpila auto :D. Samozrejme, že jej podozrenia a sledovania všetkých osôb nie sú zbytočné a vzhľadom nato čo sa za posledný čas udialo, som ju patrične rešpektovala, aj napriek narúšaniu súkromia jednotlivých osôb.


Tak napríklad Marcie už len za to že bola s Patchovi nebezpečne blízko. Však žiarlivosť som jej vôbec neodopierala je na čo žiarliť, ale nenechať si nič vysvteliť, to ma celkom slušne vytáčalo.... V tých momentoch som dávala Nore imaginárnu facku, nech sa spamätá. Príchod Scotta nenechá Noru ľahostajnou, vzhľadom na jej momentálne emócie k Patchovi. Scott má ale nejaké tajomstvo, len rozlúštiť aké. Konečne si to vyžerie aj Patch. Na neho sa ale nedá dlho hnevať a uvedomuje si to aj Nora a snaží sa mu vyhýbať. Ešte že má Patch toľko rozumu a Nora môže aspoň snívať. V snoch sa jej zjavuje nielen on ale rôzne scény z minulosti pomocou ktorých sa dozvedá pravdu. A hlavne čo sa naozaj stalo s Noriním otcom? Kto ho zabil a prečo? Búra sa jej celý svet a pripadá si akoby celý život žila v dákej bubline a je až smiešne, že nič nevedela, netušila. Kým zapadne celá skladačka a začína sa dej rozuzlovať, spotíte sa minimálne tak ako ja. Samozrejme že čakáte dáky ten koniec alá " už viem kto ho zabil, viem čo sa stalo " dej vás zvrtne úplne a všetko sa skončí totálne nepredvídateľne. Neviem kde som to čítala, ale prirovnanie vrahom je záhradník to vystihuje úplne presne :D.

Pri tejto knihe som zažila snáď všetky pocity. Zúrila som s Norou, neskôr som ju posielala kade ľahšie. Patch nebol na tom o nič horšie :). O romantické scény  nebola núdza. Koniec som si predstavovala síce trošku ináč, ale budiš . A predpokladám, že autorka zasiahla tým koncom čitateľa natoľko, aby kúpil ďaľšiu časť, takže slušný ťah z jej strany.

8 komentárov:

  1. Konečně! Konečně je tu někdo, kdo se mnou v názoru na dvojku docela souhlasí! :D

    První díl nemám moc ráda, za to dvojka byla páni! Tu jsem skončila číst naprosto vytočená :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Syki to je už druhá kniha pri ktorej som koniec nepredýchala... Eso koncov alias navnadenie na druhú časť knihy vedie Ľavá ruka Boha. To ma skoro šlak trafil :D ...

    Inak som myslela že mi zabudli vytlačiť posledné strany (kapitolu) Crescenda :D to sa mi stalo pri Hostiteľovi vtedy som bola prvý raz reklamovať knihu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Levou ruku Boží jsem ještě nečetla, ale věřím ti :D Musím říct, že Crescendo je stokrát lepší než Zavrhnutý. První díl byl strašně klišoidní a amatérský. Dvojka mi sice místy taky pěkně brnkala na nervy, ale týýý jo... to bylo úplné citové ždímání :D To bylo děsně super! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ako si to pekne napísala že citové Ždímání... to slovo je presne vhodné a vystihuje.... nervy v koncoch, nechty obhryzené :D ale tak to má byť ...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jednička se mi docela líbila, na dvojku se po přečtení těším moc. Andělská tématika zatím není tak "očtená" jako upíři a vkodlaci (vlkodlákům fandím víc). Každopádně Zavžený je pro mě lepší volba než Fallen.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak to vyzerá, že na dvojku si musím šetriť nervy. :D Popravde neviem čo od tej knihy čakať, lebo jednotka mi s odstupom času prišla tak trochu "nevypísaná", uvidíme, či sa to zlepší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Četla jsem Zavrženého a připadalo mi to jako příjemná oddychovka :) Crescendo má docela rozporuplné recenze, ale každopádně ho mám na programu - zajímá mě, co autorka s postavami vymyslí dál :)
    Každopádně jsem zvědavá na ten závěrečný zvrat :) Jen doufám, že se autorka nerozhodla do každého dílu série dát stejný typ záporáka - to mě totiž vždycky hrozně namíchne, protože napodruhé už je mi od začátku jasné, kdo že ten "zloun" je :D

    OdpovedaťOdstrániť