sobota 21. mája 2011

RECENZIA : Odstíny života Lusy Adams


  • názov : Odstíny života
  • počet strán : 360



anotácia : Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k „životu“. Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem…


Dej : 


Alex v deň svojich 19- stich narodenín zomrela. Niekto ju zabil... No po troch rokoch sa preberá vo svojom hrobe. Teraz musí opustiť všetko koho a čo mala rada a stať sa Spasiteľkou. Je totižto vyvolenou a preto ju vlastne BOHOVIA vrátili späť na svet medzi živých. Pracovať pre bohov? A čo sa zbláznili? Utiahnutá, nahnevaná na celý tento systém sa snaží utekať, ale oni si ju vždy vedia nájsť. Liam je jeden z tých, ktorý sa ju snažia prehovoriť. Toľko sa Alex pasuje s týmto je "obdarením", až sa neodolateľnému Liamovi podvolí a upíše sa nie diablovi, ale bohom. Kto by čakal že tí bohovia budú tak prudiť :).


Svet nie je nič pre padavky. Upíri či vlkodlaci a všetko to treba zničiť na čele s diablom. A tak Alex vstupuje na riadnu misiu, ktorú už teraz musí splniť. No podarí sa jej to? Je ona naozaj tou vyvolenou? A vôbec zdá sa vám, že píšem recenziu na nejaký americké fantasy? Ha uvádzam vás z omylu. Táto slečna spisovateľka je z Čiech. Ach odpádavám, klaniam sa už po stý raz, som ohurená a vôbec som nič také nečakala, že takéto niečo vznikne z jej pera.


Moje pocity :


Alexandrina je egoistická, sarkastická mrcha, samozrejme keď je to treba a popravde jej to dokonale ide k image nebojácnej bojovníčky. Sem tam jej odpadne dáky ten káblik a nerozumiete jej výkyvom, no ale uznajte, že by ste sa ocitli v jej koži. Však ona sa s tým musí dajako vysporiadať. A aký systém vysporiadania je najlepší? Čo tak zabiť zopár upírov, či vlkodlakov? No to je ono :) To, že musí zdržať veľa je len jej tajomstvo, pretože nesmie prezradiť svoju identitu a chráni si ju zubami nechtami. 


Chlapi och chlapi...


V prvom rade je tu Gabe - tak neodolateľný od úplného začiatku, tak chápavý, tak citlivý, tak mužný, tak romantický - no nemiluj ho !!!!
Stačí k jeho perfektnosti? Iný chlap by to už dávno zabalil, byť taký odmietaný, ale on proste vydrží všetko.
Matt je ďaľším, ktorému sa nedá odolať. Sarakastické poznámky a super vtípky, keď to najmenej čakáte. Vyhecuje všetkých až do nepríčetnosti, no napriek tomu, alebo možno práve preto je tak neodolateľný.
To sú len dvaja z viacerých mužov medzi ktorými si nebudete môcť vybrať. 


Celý dej postupne stupňuje a keď si už myslíte, že máte za sebou záverečnú scénu a neviete sa odtrhnúť od čítania, zistíte, že tá pravá scéna ešte len príde a vtedy už odpadávate z úžasu. Lusy gratulujem k tomuto debutu. Vyslúžiš si slová chvály. Tvojej prvotine dávam 4,5 mesiačika a očakávam druhý diel.




a pol mesiaca

3 komentáre:

  1. Dnes som celý deň strávila len nad touto knihou a tiež som rozplývala nad množstvo úžasných chlapov. :D Rovnako dúfam, že sa dočkáme ďalšieho diela, pretože takto useknuté to predsa nemôže skončiť. Ešte ten svet nezachránila. :D A inak samozrejme, super recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Díki... Hej kniha je písaná veľmi pútavo a strašne sa mi páčilo to vtipkovanie, super prirovnávanie ...som sa koľko krát nasmiala :D ja mám strašne rada v knihách keď je hlavná hrdinka také drzé šteňa a dovoľuje si a pustí si hubu na špacír ... to je ono :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lusy je skvelá autorka a vymyslela úžasné charaktery... hlavne tí zlatí chlapci. :D :D
    No myslím si, že kniha je naozaj YA, čo som čítala nejaké recenzie na nete, dosť sa tam sťažovali na to, že je postava, ktorú si neobľúbili a vraj je tam tých chlapov veľa a málo poriadneho deja.
    Čo mi je jedno, ja vždy vravím, že je na autorovi, ako príbeh na píše a OŽ bude mať pokračovanie, na ktoré som moc moc zvedavá.
    :D

    OdpovedaťOdstrániť