nedeľa 29. júla 2012

Knižné a blogové novinky

Našla som si trošku času v mojom uponáhľanom svete, do ktorého patria neodmysliteľne knihy. Strašne sa mi páčil výrok jedného kamaráta, že nečíta, lebo nemá čas. Verte ja tiež nemám čas, ale na knihu sa ten čas vždy nájde. Aj keď len 15 minút, proste denne vždy prečítam pár stránok.

Výcuc z blogov, ktoré ma zaujali :


  • chcete súťažiť? jasné že chcete... práve máte poslednú možnosť vyhrať zaujímavé ceny u Triss ... zapojte fantáziu, berte knihu a foťák a možno aj vy vyhráte
  • prečítajte si recenziu u Sayury ! Recenzuje jednu moju srdcovku od Paula Hofmanna Ľavú ruku Boha
  • Aj vy sa neviete dočkať pokračovania knihy so číslo štyri? U Domča si prečítajte recenziu Sila šestky
  • chcete si prečítať nejaký rozhovor? Páči sa, navštívte Kath, ktorá vyspovedala Lauren Oliver :O...téda
  • prečítajte si aj recenziu, na mnohými chválenú knihu Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad  prudent.wolf
V auguste sú pripravované tieto tituly :


Stredoškoláčka Sisa žije len so svojím otcom a mladšou sestrou, jej matka pred rokmi zomrela na rakovinu. Sisa trpí ojedinelou poruchou - narkolepsiou - poruchou spánku. Občas upadne do bezvedomia a ocitne sa dočasne v tele niekoho iného a jeho očami potom vníma svet. Jedného dňa sa ocitne v koži vraha, ktorý zabil kamarátku jej sestry. Krátko potom zomrie ďalšie dievča zo skupiny roztlieskavačiek a Sisa sa obáva, že ďalšia na rade bude jej sestra. Rozhodne sa vraha vypátrať na vlastnú päsť...

Predurčená je deviatym pokračovaním série Škola noci. Zoey sa vrátila do tulskej Školy noci a znova musí čeliť Neferet, lebo tá čoraz väčšmi prepadá Temnote. Lenže na to, aby Zoey a jej priatelia získali podporu Najvyššej rady, treba Neferet usvedčiť. Bohyňa darovala Rephaimovi ľudskú podobu aspoň v noci, a tak konečne môže tráviť čas spoločne so Stevie Rae. Ale možno mu veriť? V snahe spôsobiť chaos Neferet privádza do Školy noci aj ostatné červené mláďatá a ľudí, ktorí majú upírom pomáhať pri podradnejších prácach. V Škole noci sa zjaví aj záhadný Aurox – krásny chlapec, ktorého vraj Neferet dostala od Nyx. V skutočnosti ho stvorili na to, aby sa stal kňažkinou smrtonosnou zbraňou. No Zoey v ňom prebúdza ľudskosť a v Auroxovi bojuje súcit s volaním Temnoty. Podarí sa odhaliť skutočnú tvár Neferet, kým zničí Svetlo? Môže Zoey ovplyvniť to, čo v Auroxovi uvidela cez jasnovidecký kameň, a zachrániť tak pred ním svojich priateľov?

Will vie o tajomstve. Ďaleko v lese, niekde za opátstvom, v ktorom žije, je hrob. A pod snehom leží niečo, čo malo žiť naveky. Ale Will nie je jediný, kto o tom vie. Niekto ďalší ho pozoruje... Vo Willovom svete ožíva stredoveká mágia, lesní ľudia, zvláštni svätci, aj kliatby a povery dávnoveku. Chcete vedieť, čo sa stane, keď pochováte anjela? Radšej však nečítajte potme.

Žeby v novembri naozaj vyšla posledná kniha zo série Zavrhnutý? Egmont totiž na svojej stránke informuje čitateľov, že sa Finále blíži a my ostatní dúfame, že to už bude naozaj finále :D 

Nora si je jistá jako nikdy, že miluje Patche. On je pro ni ten pravý, navzdory tomu, že patří k padlým andělům. Přestože její původ a osud je předurčuje k tomu, aby byli nepřáteli, Nora se k Patchovi nedokáže otočit zády.
Nyní však v sobě oba musejí najít sílu a podstoupit poslední zkoušku. Staří nepřátelé se vracejí, noví se objevují a nečekaná zrada přítele ohrožuje mír, po kterém Nora a Patch tak zoufale touží. Bojující strany jsou jasně – ale na které z nich vlastně oni dva stojí? A existují překážky, které nezdolá ani láska?

Šok týždňa? Teraz to príde!

Prosím čítajte len od 18+ ! Na Slovensku sa chystá preklad knihy Päťdesiat odtieňov sivej od E.L.James. Teraz neviem čoho sa skôr báť, či reakcie čitateľov, alebo toho ako bude preložená. Táto kniha má u čitateľov nesmierne rozdielne názory. Jedni ju odsudzujú iní milujú. Prečo je to tak? Táto kniha patrí do červenej knižnice až nehanebne ju tam odkladám. A to znamená, že viac ľudí bude znechutených a ešte viac ohúrených. Tým, ktorí ju odsúdia pred tým než ju vôbec otvoria by som povedala jedno. Sex už nie je dávno tabu a kniha nie je vyložene pornografický snímok a vôbec nie je ani prvá ani posledná, ktorá obsahuje pohlavný styk medzi postavami :D. Predstavte si ono tá kniha má aj dej. Nevravím, že je to literárny skvost, pre ktorý sa oplatí bežať míľovými krokmi do kníhkupectva, ale dámy verte prídete si na svoje. Ja mám túto prvú časť už prečítanú a myslím, že bola celkom podarená a určite si chcem prečítať aj druhú časť.

Som zvedavá aká vlna prejde Slovenskom, keď sa ocitne na pultoch kníhkupectiev. Ale viem si to živo už teraz predstaviť.  

A nezabudnite že sa ešte chytro zapojiť do vílej súťaže u mňa na blogu.... Viac sa dozviete keď kliknete na obrázok v pravo hore na postrannom paneli :).

3 komentáre:

  1. Super spísané novinky.:) Uff, Finále by malo vyjsť v novembri? A netušíš, kedy vyjde na Slovensku? Prvé tri diely mám totiž v slovenčine, takže si budem musieť počkať...:P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 50 odtienov sivej mozem okomentovat jednym slovom....fascinujuce. Jedna z najlepsich knih co som citala a uz sa neviem dockat dalsej casti. Neviete kedy vijde v slovencine?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vyzerá to že vo februári a v máji budúceho roku

      Odstrániť