štvrtok 23. októbra 2014

Čo sa vážne deje s Marou Dyerovou?

Prednedávnom som sa dočítala na stránkach Slovartbooklabu, že sa po vydaní úžasných kníh, Čo sa stalo Mare Dyerovej a Kto je Mara Dyerová, nechystá Slovart vydať tretí diel tejto úžasnej trilógie. Ja som asi fakt v blogsfére jediná, ktorá si to všimla až teraz... A popravde mi slová stoja v krku. Ľudia, vy neviete o čo prichádzate.






Bezprostredné pocity po zistení, že tretia Mara na SK asi nebude? To nemyslíte vážne?!?!?!? Prečo  preboha, prečo vždy, keď sa mi niečo páči nemôže sa to jednoducho dovydávať? Niééééééééééééééééééé!!!!! Nie nie nie nie nie nie..... Zniesla som trilógiu Pod vražednou oblohou, zniesla som Dokonalý pár a zniesla som aj chúďatko sériu Údolie ( nie nezniesla, ale pasujem sa s tým )... ale toto?
Viem, že to nie je chyba vydavateľa. A viem aj to, že toto je chyba nás... Nekupujeme a bohužiaľ predávanosť v tomto ohľade zohráva veľkú rolu. Vydavateľ nemôže riskovať, keď vidí nízke čísla a mladí nemajú o tie úžasné knihy záujem. A ja to nechápem. Vážne nechápem.... Keď je také 
očividné, že sú tie knihy jedinečné...



Prečo si Maru prečítať?

1.       Knihy majú neskutočne dobré recenzie....
2.       Všetci boli šťastní, že knihy vyjdú.... všetci si ich chceli prečítať / aj tak to nestačilo... škoda /
3.       Mara je psycho príbeh s paranormálnymi prvkami... Aj to si nie ste istí, pretože neviete, čo bude na ďalšej strane, neviete čo očakávať, neviete čo PANI AUTORKA MICHELLE HODKIN vyvedie v deji a vy len hlcete a nechcete knihu pustiť z ruky, kým nedočítate poslednú stránku, pri ktorej si poviete WTF WTF WTF!!!! A pri dočítaní druhej knihy ešte väčšie WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( pozn. WTF skratku som začala používať až po prečítaní týchto kníh, inak som ani nevedela čo tá skratka znamená :D a až pri Mare som to pochopila. Myslím, že tá skratka tie konce kníh vystihuje - samozrejme v dobrom. )
4.       Každý kto  prečítal obe knihy sa so mnou zhodne, že tretí diel potrebuje.  To by bola čistá samovražda neprečítať ho....

Niekoľko recenzií, ktoré Vám toto potvrdia :

aj moje recenzie : kvalita od Michelle Hodkin

5.       Je úžasná....
6.       Je úžasná....
7.       Je úžasná....
8.       A je mega-úžasná..... a napíšem to ešte milión krát
9.       Však ja posledný diel proste potrebujem, aby som sa mohla nadýchnuť a so spokojným vedomím spať....

Prečítali ste si všetky recenzie? A keď si knihy hodíte do googlu, nie sú ani zďaleka jediné pozitívne. 



Tak mi povedzte jeden jediný dôvod prečo sa nepredáva? Prečo sa mnohé knižné „ shitiny“ dostanú na popredné miesta rebríčkov v predávanosti a knihy, ktoré za to naozaj stoja sa šmahom ruky prehliadajú?
Možno je tu ešte aká taká šanca, že by kniha mohla vyjsť, ale tým, že sa všetci dušujú ako si ju kúpia až po vydaní tretieho dielu, tým nepomôžu...
Niekedy mám pocit, že knihy, ktoré na Slovensku vyjdú a stoja naozaj za to, sú proste odsúdené na nedovydávanie. Spomeňme si napríklad na Ak zostanem. Kniha vyšla dávno dávno pradávno, dotlač až teraz s filmom a či vyjde voľné pokračovanie, je vo hviezdach ( Ja teda pevne dúfam, že po masívnej kampani s filmom vyjde ). Spomínané Údolie od Krystyny Kuhn, kde vyšli prvé dve knihy a podľa nemeckých recenzií práve tie prvé dve boli len slabým odvarom toho, čo by nasledovalo ďalej, alebo séria Škaredí od Scotta Westerfelda či Potomkovia od  Dana Wellsa. A samozrejme ďalšia moja srdcovka Pod vražednou oblohou, ktorej posledný diel budem musieť objednať v českom vydaní :(.
Chcem Maru Dyerovú aj ju vážne nechcem čítať v nemčine... Okrem toho, Nemci ešte nemajú vydanú ani druhú časť. A tak všetci nadšenci Mary držme si palce, aby to mizivé percento, že knihu vydali vzrástlo.... Tfuj....tfuj...tfuj - pre šťastie


11 komentárov:

  1. Inak mne sa aj minule zdalo, keď som prvý diel videla v kníhkupectve ako zlacnenú knihu, že niečo asi nie je v poriadku... :(... ale stále máme nádej...aspoň sa tým utešujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Presne moje slová ! Ja potrebujem Maru! Ako viem, že keď nevyjde u nás, kúpim si ju v angličtine, ale slovart veľmi rada podporím, keďže vydávajú úžasné knihy s krásnymi obálkami. Preto je škoda že tretí diel nebude.
    Inak fakt by ma zaujímalo, prečo fakt tie shitiny (ako si ich nazvala :D) si ľudia kupujú. Ale ako fakt, minule som prišla do Panta Rhei a nevedela Maru ani nikde nájsť, dokonca ani predavačka ju nevedela nájsť. Pri tom to je 150x lepšia kniha než tie, ktoré majú vyložené vpredu. Kamarátke, ktorá knihy ani nečíta, som túto sériu tak opísala, že si hneď chcela kúpiť prvý diel. Fakt to nedokážem pochopiť, keď to má ešte aj super anotáciu, hodnotenia a o obálke nehovorím.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ako by si mi z duše vravela. Taktiež nechápem, prečo ju ľudia nekupujú. Je úplne úžasná, vtipná i mysteriózna. Ďaľšia nedovydaná séria. Prekliatie trilógii na Slovensku. Ale dúfam,že vyjde aspoň po česky, lebo musím vedieť ako príbeh skončí. Veď po konci druhej časti som si skoro vlasy vyšklbala,čo som mala nervy :-) Ale pevne verím,priam sa modlím,aby sme sa jej dočkali aj v slovenskom preklade

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekde som počula, že ani v Česku sa nechystajú vydať, ale mohli by si to aspoň oni rozmyslieť!

      Odstrániť
  5. Keď som zistila, že tretí diel sa nechystá, mala som chuť zabíjať. Vtedy som práve prečítala druhý diel a po jeho skončení som vážne mala chuť niekoho zabiť. Smola pre ľudí, ktorí nečítajú v ANJ.. a bohužial tým pádom aj pre mňa. Je to neuveriteľné nefér, keď sa vezme, že série ktoré sú vážne o ničom majú všetky diely.. jediná nádej by mohla ešte byť "petícia".. myslím, že niekde to už bolo.. a ak by sa nazbieralo veľa ľudí, možno by sa nakoniec zvážilo vydanie.. :/ aj keď neviem, neviem..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Petícia - ak by to bolo z hľadiska marketingu a tým pádom tým činom by sa zrazu začali prvé dva diely predávať, bol by to dobrý nápad... Ale zasa spomeňme si na neslávnu petíciu s Iskrivou v Čechách :/... u nich sa Sedem kráľovstiev proste nepredávalo a je len logické, že sa vydavateľstvo Ediposs rozhodlo nepokračovať... chvala bohu aspoň u nás Iskrivá vyšla :D ( inak riadny paradox )

      Odstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moje dojmy sa nedaju ani opisať,bola som nahnevana (to som ešte slušne napisala) ,zurila som a mrzi ma to že to nevijde....čo som čitala tak ludia si chceli Maru kupiť až ked vijdu všetky tri diely...akože to prečo,?, ked ma kniha nebude baviť tak ju jednoducho predám ,ludia si ju nekupili a dopadlo to takto...ja sa len modlim aby vyšla aspon v češtine lebo ked nie som stratena :(

    OdpovedaťOdstrániť

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tiež som sa nedávno dozvedela, že tretia časť nebude, a nakoľko angličtinu zatiaľ nemám na dostatočnej úrovni, aby som mohla knihu bez problémov prečítať, dosť ma to zobralo. A to som prečítala len prvú časť! Každopádne, podporujem nápad spísať petíciu. Ak to nevyjde, neostane mi nič iné, ako sa prehrýzť slovíčkom po slovíčku anglickou verziou.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Počkať, čo? Oni vážne nevydajú tretiu časť?! Síce som sa k druhej ešte stále nedostala, ale mám ju doma kúpenú, len som čakala, kým vydajú aj tretiu, aby som si ich mohla prečítať naraz. A teraz sa dozviem toto? Tie vydavateľstvá ma začínajú naozaj štvať. Najprv Fortuna Libri nevydá Sever, o Ikare ani nehovoriac, u neho som na to už zvyknutá a stále sa nedokážem preniesť cez to, že nevydali poslednú časť Pod vražednou oblohou (ako mohli???), tiež tých Potomkov alebo Vlčí sľub a teraz aj Slovart. Človek už aby sa bál vôbec začať čítať nejakú sériu, ak nie sú vydané všetky časti.

    OdpovedaťOdstrániť