streda 11. januára 2012

Novinky z Ikaru sem sa :)

Ako vidíte máme tu už obálku posledného dielu od autorky Andrei Cremer. Po Nočnom tieni a Prekliatí vlkov privítajte Krvavú ružu. Apropo blogerky už dávno premýšľali s akým coverom vyjdu, pretože ako viete Andrea Cremer sa po druhej časti rozhodla vydať knihu a celú sériu, v úplne novom šate. Tak tu ju máme, síce ešte nie v bohvie akej kvalite ale myslím, že obálka je rovnaká ako v susedných Čechách. Krvavá ruža by mala vyjsť 20.3.2012.

anotácia : Tretia, záverečná časť úspešnej série o bájnych vlkolakoch. Prvé dve časti vyšli s názvom Nočný tieň a Prekliatie vlkov. V záverečnom diele vojna medzi Ochrancami a Strážcami vrcholí. Dobro a zlo zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj. Uprostred tohto diania sa ocitla Calla a od jej múdrosti závisí budúcnosť ich sveta...

Druhý diel od Alison Goodmanovej s názvom Eona by mal tiež vyjsť 20.3.2012. Obálka je nezmenená, no kvôli ešte horšej kvalite som ju radšej nechala v pôvodnom znení :). Nemôžete sa dočkať? Ani sa nedivím na túto knihu čakalo množstvo slovenský fanúšikov dosť dlhú dobu a teraz ju máme predo dvermi.

anotácia : Navštívte Ríšu nebeských drakov! Je to nádherný fantazijný svet inšpirovaný dejinami a kultúrou Číny a Japonska aj modernou súčasnosťou. Práve tu, v Ríši nebeských drakov, žije Eona. Kedysi bola Eonom, dievčaťom prezlečeným za chlapca, a riskovala život, aby sa mohla stať učňom zaklínača drakov a osvojiť si dva druhy umenia – umenie meča a magické schopnosti. Teraz je zaklínačkou Zrkadlového draka a záchrankyňou krajiny, no má ďalšie, oveľa nebezpečnejšie tajomstvo. Nevie ovládať svoju moc. Vždy keď sa pokúsi kontaktovať so Zrkadlovým drakom, stáva sa z nej spojnica pre desať duchovných drakov. Ich zaklínačov zavraždil pán Ido. Cez Eonu prúdi žiaľ osirených drakov a mení jej schopnosti na silu, ktorá ničí krajinu i ľudí. V jej stopách sa blíži ďalšia hrozivá sila! Eona spolu s Rykom a pani Delou totiž utekajú pred armádou ctihodného pána Sethona, ktorý sa svojvoľne vyhlásil za cisára. Utečenci ho chcú zastaviť, ale musia nájsť mladého cisára Kyga a povstalcov z hnutia odporu. Bez Eoninej moci Kygo nemôže získal späť svoj trón... Eona je dráma, pri ktorej sa vám rozbúši srdce, plná vzrušujúcich bojových scén, napätia – a mnohých prekvapení. Zvíťazí v nej boj o moc, alebo láska? Z anglického originálu Eona (Viking, a Member of Penguin Group, New York 2011) preložil Martin Štulrajter.

To nám ale začal rok čo? V Ikare sa tešte vo februári aj na spomínaný Dokonalý pár od Ally Condiovej, Jana od April Lindnerovej a dva pokraočvania Denníkov odvážneho Bojka od Jeffa Kinneya.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára