sobota 28. apríla 2012

RECENZIA : Krásni a mŕtvi 3 Summer Eden Maguire


  • originálny názov : Summer (Beautiful Dead #3)
  • počet strán : 280
  • vydané na SK : Fragment 2012
  • kúpiť
anotácia : Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým.
Prešlo šesť mesiacov od poslednej násilnej smrti tínedžera v meste Ellerton. Darina stále zúfalo miluje Phoenixa, ktorý sa zo záhrobia vrátil k nej. Nemôže sa však venovať iba láske. Od pána nemŕtvych dostala úlohu. Musí objasniť vraždu krásnej Summer Madisonovej, svojej najlepšej kamarátky, ktorá sa stala obeťou streľby v nákupnom centre.
Darina sa vydáva po stope šialeného vraha hnaná boľavými spomienkami, ale aj nádejou, že Krásni mŕtvi vďaka nej konečne nájdu svoj pokoj.

Moje pocity :

Tretí diel série nezačal veľmi sľubne. Kým prvá časť bola na začiatku prirýchla a druhá mala pokojné, povedala by som priemerné tempo tak ako sa na knihu patrí, tento začiatok bol slabý a pomalý. V tretej časti Darina rieši neobjasnenú vraždu Summer. Autorka Darine nič nedarovala a v tejto časti ju emocionálne šťavila. Nielenže objasňovala smrť svojej najlepšej kamarátky, ale hádzala jej polená pod nohy aj skrz Pheonixa a ich zvláštnemu mŕtvo-živému vzťahu.
Čo sa týka kriminálnej zápletky, tiež bola akoby prepracovanejšia a všetko vyplávalo na povrch v určitých postupnostiach, kdežto v predošlých častiach boli jednotlivé rozuzľovania písané až príliš zbrklo.
Na povrch vyplávajú aj zaujímavosti ohľadom nábormajstra zombíkov Huntera, takže ak túžite zistiť prečo je jeho povaha uzavretá, určite siahnite po tejto časti. Romantika a celkovo vzťah Pheonixa a Dariny sa tiež zlepšil a napriek tomu, že ma v predchádzajúcich častiach doslova rozosmieval, tentoraz to bolo emotívnejšie a také ľudskejšie. Celkovo bol dej asi najlepšie prepracovaný a autorka asi spravila čáry-máry-fuk, pretože aj postavy boli akoby lepšie opísané ako aj ich povahové črty. Darina už nebola taká strašne detinská, vzťah medzi krásnymi mŕtvymi bol akoby viac otvorený a pribudlo pomerne veľa informácií, kedy bolo oveľa menej hluchých miest. 
Krásni a mŕtvi - Summer bol z môjho hľadiska zatiaľ asi najlepšia kniha zo série. Keď zoberiem do úvahy, tie predošlé knihy, akoby sa autorka pomaličky zlepšovala a smerovala k nielen k lepšiemu deju kníh ale aj jej štýl písania je dokonalejší. Ako je u tejto série známe aj tento diel som zhltla za jedno doobedie. 
Ak teda chcete romantiku, zopár krimi zápletiek s prímesou paranormálnych prvkov, určite skúste túto sériu. Posledný diel Krásnych a mŕtvych sa bude zaoberať Pheonixom, čiže sa bude konať veľkolepé finále série. Sama som zvedavá či sa autorka poučí z doterajších chýb resp., či opäť zlepší svoje písanie ako tomu bolo doteraz. Keďže mám pocit zlepšenia, dávam tomuto dielu 4 hviezdičky.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára