utorok 6. augusta 2013

Zaostrené na ...



...KNIHU

Tento týždeň zaostrujem na jednu z mojich obľúbených autoriek Gayle Forman. Vo vydavateľstve Ikar vyšla kniha Ak zostanem a bohužiaľ druhá časť ( a to si myslím, že bola ešte o niečo lepšia ako prvá ) u nás nevyšla. No Ikar plánuje ešte tento rok vydať ďalšiu Formanovej knihu s názvom IBA JEDEN DEŇ. 

Keď čerstvá maturantka Allyson, dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom predstavení Shakespearovej hry Večer trojkráľový bezstarostného holandského herca Willema, poriadne to medzi nimi zaiskrí. A keď ich osud na druhý deň znovu zvedie dohromady, Allyson urobí niečo nečakané a úplne bláznivé: zmení svoje cestovné plány a vyberie sa s Willemom do Paríža. Po jedinom spoločne strávenom dni a noci sa iskra rozhorí a horí jasným plameňom... až kým sa Allyson nezobudí a zdesená nezistí, že Willem je preč a s ním nielen jej drahé hodinky, ale aj sny o veľkej láske.
Za jediný deň sa Allysonin život prevráti naruby. Pred ňou je rok sebaobjavovania – ako poslušná dcéra podľa priania rodičov nastúpi na vysokú školu a pripravuje sa na budúce povolanie. Plná nezodpovedaných otázok a pochybností sa počas prázdnin vydá na cestu po odpovede – a to rovno do Paríža. Uniká pred životom plným obmedzení, aby našla skutočnú vášeň, a možno dokonca aj pravú lásku. Veď tak nejako to písal aj sám Shakespeare, nie?


Som strašne zvedavá, aká tá kniha bude a hlavne opäť je na Goodreads.com veľmi dobre hodnotená. A tentoraz máme v rukáve predsa len jeden tromf. Síce pokračovanie knihy Ak zostanem ostalo na slepom bode, Ikar plánuje pokračovanie knihy Iba jede deň už teraz. Na stránkach bux.sk píšu, že pripravujú aj druhú knihu s názvom Iba jeden rok a táto kniha bude z pohľadu Willema.











... FILM


Konečne som sa dokopala k tomu, aby som si pozrela filmové spracovanie knihy Nádherné tvory. Čo na to hovorím? Bolo to evidentne príliš skrátené oproti knihe. V knihe bolo teda o dosť viac informácií, napr. tam neboli tie tri šialené Ethanove tety. Inak som nejak nečakala film, z ktorého mi budú stáť chĺpky na rukách. A ani som sa toho nedočkala. Ešte záver bol tak rýchlejší a aj viac efektov tam šupli, no je to pre mňa priemer priemerovitý. Zachránila to jedine Ridley, ktorá sa mi paradoxne ešte aj v knihe najviac páčila. 


... BLOG

  • Všimla som si Kacennky veľmi zaujímavé meme s názvom Proč si přečíst.... Ak si chcete prečítať knihu a nazhromaždiť o nej čo najviac informácií,aby ste sa mohli rozhodnúť či ju kúpiť alebo nie. Meme u Kacennky
  • Jedna z prvých recenzií na knihu Angelopolis ju už zverejnená na blogu u The Booklanders a môžete si ju prečítať tu. Ja ju momentálne čítam a zatiaľ som veru na bode, kedy som nie veľmi spokojná...

2 komentáre:

  1. Hmm, Just one day si musím prečítať, If I stay sa mi veľmi páčilo.:D Dobre, že si mi to takto pripomenula.:D
    Nádherné tvory som nevidela, akosi ma to nelákalo... ani knihu som veľmi nezbožňovala.:D
    Jop a vďaka za zmienku o recenzii teda.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Beautiful creatures som síce nečítala, ale film som videla :D a na to, že bol taký dlhý, tak ten nápad sa mi akosi nepozdával :D

    OdpovedaťOdstrániť