piatok 21. októbra 2011

RECENZIA : Krásni a mŕtvi 2 Arizona Eden Maguire


  • originálny názov : Beautiful Dead Arizona
  • počet strán : 272
  • vydané na SK : 2011 Fragment
  • kúpiť


anotácia : Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým.


Krásni mŕtvi zmizli. Ubehlo už niekoľko týždňov, čo ich Darina videla naposledy. No vie, že neodišli navždy. Vrátia sa, aby mohli objasniť záhadnú smrť ďalšieho z nich.
Je to už takmer rok, čo sa Arizona utopila v Hartmannovom jazere. Povráva sa, že to bola samovražda. No niečo na tom nesedí. Sebavedomá a suverénna Arizona by si predsa nikdy nesiahla na život.
Teraz musí Darina pomôcť Arizone objasniť jej záhadné úmrtie, ako pred časom pomohla Jonasovi. No treba konať rýchlo, pretože čas sa kráti...





Dej :


Vraciame sa znova do mestečka, kde nedávno zomreli štyria študenti. Vraciame sa späť k Darine, ktorá stretla Krásnych mŕtvych a drží ich existenciu v tajnosti. Po tom čo pomohla Jonasovi, je už niekoľko týždňov bez ich spoločnosti, bez svojho Phoenixa a stále dúfa v to, že ich čoskoro znova uvidí. Pred rokom zomrela Arizona a ona jej predsa musí pomôcť odhaliť pravdu. Darina proste neverí, že Arizona bola schopná spáchať samovraždu. "SUPERZOMBIE" sú spať v plnej kráse a Darina je neskonale šťastná, že konečne môže uvidieť svojho milovaného zombíka Phoenixa.
A je to tu, ono tam všetko nie je v poriadku. Nič nie je jednoduché, keď Darinu najprv Phoenix začne upodozrievať z toho, že až príliš premýšľa nad novým členom Krásnych mŕtvych a napokon jej znepríjemňuje situáciu Arizona. Tá totiž odmieta pomoc od Dariny. Arizona je do seba uzavretá a nikomu nechce povedať čo sa v ten deň pred jej smrťou udialo, dokonca zamlčuje aj to, ako sa veci v jej rodine majú. Je len na Darine vyriešiť tento prípad, no vzhľadom na málo informácií, je to stále ťažšie a ťažšie.
Aké nástrahy tentoraz Darinu čakajú? Pomôže nakoniec Darina Arizone, aby spokojne odišla zo sveta živých?

Moje pocity :

Ak som prvú časť tejto série zhodila mojou recenziou pod matku zem, tak túto musím vychváliť. Autorka sa teda buď poučila, alebo ju niečo osvietilo. Táto kniha je totiž diametrálne odlišná od toho, čo som čítala v apríli tohto roku.
Žiadna akcia na začiatku ako v jednotke. Pokojný kľudný začiatok, som skoro nepredýchala. To som si povedala - náhoda. Ale čo prišlo po tom !?!?!
 Nábormajster Hunter ostal bezo zmeny. Stále Darine neveril, až tak ako sa to od neho žiadalo. Vzťah Dariny a Phoenixa sa ale zmenil. Po niekoľkých týždňoch čo spolu neboli, mali dokonca aj nezhody. Summer v deji skoro nebola a Arizona, no z hľadiska toho ako som ju poznala z prvej časti, som bola najprv sklamaná. V prevej časti bola totiž Arizona sarkastická a vždy vedela, kedy má Darine vpáliť medzi oči nejakú dobre mierenú poznámku. Tentoraz bola uzavretá osoba a nikoho k sebe nepustila. V podstate mi tie jej poznámky chýbali, no už len kvôli lepšej dejovej línií si zmenu ako postava asi žiadala.
Zápletka bola úžasná. Dokonca, som nemala, ani najmenšie tušenie ako to všetko skončí. No bonbónik je koniec. Až som zalapala po dychu, aký bol srdcervúci.
Každpádne zlepšenie a takéto, to som určite nečakala. Kto vie, možno pri ďalších dieloch budú moje hodnotenia už len stúpať. Kiež by to vydržalo.... Knihe dávam teda 3,5 mesiačika. O štyroch ešte nie som celkom presvedčená a ak berieme do úvahy moje dvojhviezdičkové hodnotenie prvej knihy, toto bolo pohnutie sa vpred enormným tempom.

 a pol mesiačika

PS : Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Fragment

3 komentáre:

  1. Musím říct, že první díl série mě dost zklamal. Na pokračování jsem zvědavá hlavně proto, že se zaměřuje na Arizonu, kterou jsem si oblíbila, takže jsem ráda, že se autorka tedy poučila v tu pravou chvíli.
    Snad bude "Arizona" opravdu lepší než "Jonas", jak říkáš:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. annejude možno ťa sklame to, že Arizona ako postava, nie je to pravé orechové ako v prvej časti ( ja som si ju tiež obľúbila, teda povedala by som, že každý )... trošku stratila z tej svojej čarovnej osobnosti, ale dejová línia a celkovo je kniha fakt lepšia ako Jonas

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Knihu jsem přečetla někdy před dvěma týdny :D.. Líbila se mi méně než jednička, takže se fakt těším jak se vyvine trojka :D

    OdpovedaťOdstrániť