nedeľa 10. februára 2013

SÚŤAŽ 200 followers na Knihománií !!! - výherci

Prečítané, prerátané a výhercov už viem. A prezradím? No otázkou je, či ste boli dobrí, hm? :D.... Ale boli jasné, že hej. Knihy mi tu svietia - Mechanický anjel ma oslepuje svojou krásnou obálkou, Nadpozemská a Črepiny duší hypnotizujú a Mrazivé leto mi pripomína, že chcem nie mrazivé ale horúce leto. Takže pred tým než im dám zbohom a pošlem výhercom, krátka vsuvka.

Aby ste vedeli, že žrebovanie mi dalo viac práce ako si myslíte.... Ja som nerátala len hlasy, ja som si prečítala každú vašu odpoveď. Poznačila som si do diára každú vašu obľúbenú knihu a pekne som rátala, ktorej názov zasvietil najviac krát. A výsledky? No povedzme prekvapivé...


Prieskumné otázky 

Aký žáner sa Vám páči najviac? Vedie jednoznačne dystópia a hneď v tesnom závese za ňou, klasická fantasy. Ako tretí žáner je u Vás obľúbené contemporary.

A čo knihy? Dala som Vám ale ja záludnú otázku čo? Vybrať si spomedzi všetkých tých úžasných kníh, len jednu. Hm... Ja by som tiež ostala šokovaná a tiež by som si nevedela vybrať... Bola som však zvedavá, čo v tomto období vedie na knižnom trhu najviac. A tak som si robila čiarky a písala názov každučkej knihy, ktorú ste mi napísali.
Hry o život to opäť vyhrali a najviac ste ich vo formulári písali ako vašu obľúbenú knihu. V poradí druhé miesto od vás získala Divergencia a tretí bol Harry Potter. S rovnakým počtom hlasov sa umiestili na štvrtej priečke Výnimočná s Upírskou akadémiou ( skoro som odpadla na mieste ).  No padli aj série ako Mesto kostí, Nadpozemská, Hex Hall, Les Kostí, Naprieč vesmírom, Pán prsteňov.

  • Čo ma prekvapilo bolo, že Twilight už nepanoval úplne na vrchných priečkach ( chvala bohu už sa to netočí len okolo nich ). 
  • A čo ma udivilo, Medeného jazdca má v obľúbených knihách čoraz viac ľudí. ( len tak ďalej čítajte to - Tatiana a Alexander Vám prerazia kožu, vnútornosti a budete sa celé dni zamýšľať nad nepochopiteľnými vecami, keď zrazu zistíte, že chrobák nie je nesmrteľný a potom zistíte, že ste ešte nepreliali toľko sĺz ako nad tou knihou...  pocity skľúčenosti, neskôr náhleho šťastia a nakoniec len prihlúply výraz tváre s výrazom : " to ma vážne dostala až takto jedna kniha? " )
  • Čo ma trošku sklamalo? Hostiteľ, ktorý bol spomenutý len jeden jediný raz. ( ľudia prečítajte si ho, však čo chvíľa bude v kinách a poviem Vám, treba ísť do kín prepravení no nie? :D )
  • a hlavne som si uvedomila, že strašne veľa kníh, ktoré ste písali boli z vydavateľstva Slovart a CooBoo...

Ďakujem za všetky odpovede a veľa z Vás ma navnadilo na prečítanie dobrej knihy. Už teraz si značím Dcéru snehu, Spoveď šialenej matky a Irises,  Rudú jako Rubín a Trója Pán strieborného luku.

Súťažné otázky

Tie som dala vcelku jednoduché a tí, ktorí vedia googliť, si to určite vyhľadali s ľahkosťou.

Vieš meno hlavnej postavy z knihy Delírium od Lauren Oliverovej?

  • Lena

Will vie o tajomstve. Ďaleko v lese, niekde za opátstvom, v ktorom žije, je hrob. A pod snehom leží niečo, čo malo žiť... 
  • Crowfieldska kliatba Pat Walsh

Vieš ako sa volá pokračovanie knihy Naprieč vesmírom alebo pod českým názvom Loď medzi hvězdami? 
  • Milion sluncí ( už je známy aj názov poslednej časti a to Všechny barby Země )

Vieš koľko častí má Upírska akadémia? *
  • 6 častí 

Vydavateľstvo Fragment čo chvíľa vychádza s knihou, ktorá už raz bola vydaná pod názvom Nadbytoční. Vieš názov nového vydania? 
  • Zrodení pre smrť , Deklarace smrti  Malley Gemma



No a už by som mohla vyhlásiť aj výhercu čo poviete? Tak ide sa na to ...



+ diárik na rok 2013

Ceny do súťaže poskytlo vydavateľstvo Slovart a Albatrosmedia a samozrejme moja maličkosť. Vydavateľstvám veľmi pekne ďakujem. 



  1. výherca - Mechanický anjel + Črepiny duší Veronika
  2. výherca - Mechanický anjel + Nadpozemská Michal
  3. výherca - Mechanický anjel + Diárik na rok 2013 Lucia Bieliková
  4. výherca - cena útechy Mrazivé leto Mima Nováková
Všetkým výhercom gratulujem. V e-mailoch Vás čaká odo mňa správa, tak sa mi prosím ozvite. Ostatní nezúfajte, mám onedlho pripravenú ďalšiu súťaž. Čaká tu na Vás ešte jedna kôpka kníh :)

4 komentáre:

  1. jaaaj ale sa teším veľmi :) uplné krásne prekvapenie, prvý krat som konečne vyhrala KNIHU :) dakujem krásne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. môžem sa opýtať aká Veronika vyhrala? pretože aj ja som Veronika, a nič mi neprišlo na mail (a niekedy sa stáva, že mi nechodia správy) :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veronika výherkyňa sa mi už ozvala na mail. Už mi ostáva iba Michal, ktorý sa ešte neozval... a nzúfať, myslite na to, že bude čo chvíľa ďalšia supiš-pupiš súťaž :)

      Odstrániť