streda 12. septembra 2012

Úryvok z pripravovanej knihy Kruh

Sara B. Elfgrenová; Mats Strandberg - Kruh
Vychádza 1. časť fascinujúcej švédskej trilógie Kruh, ktorej práva sa predali do vyše 20 krajín, zaznamenal v zahraničí veľký úspech u čitateľov. V slovenčine vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri v edícii Fortuna Teen.

Aj vy ste si povedali, že to vyzerá úžasne? Ja sa teda neskutočne teším. Kniha vyzerá lákavo aj navonok. Obálka je správne hororovo ladená a teraz si prečítajte anotáciu, pretože tá vás len uistí v tom, že to bude správne mrazivé. A bonus ukážka z tejto knihy.

Engelsfors. Anjelské Bystriny. Pekné meno, spustnuté mesto. Uprostred ničoho, obkolesené hlbokými lesmi, v ktorých ľudia neraz zablúdili a už sa nikdy nenašli. Raz v noci, keď sa mesiac sfarbí na krvavočerveno, sa v zrušenom zábavnom parku ocitne šesť dievčat. Nemajú nič spoločné. Nevedia, ako sa tam dostali ani prečo tam prišli. Čoskoro však pochopia, že ak chcú prežiť, musia spolupracovať.

O autoroch: Mats Strandberg už predtým napísal romány Jaktsäsong (Lovecká sezóna), Bekantas bekanta(Známi známych) a Halva liv (Polovica života). Toto je jeho prvý román pre mládež. Sara B. Elfgrenová je scenáristka.Kruh_s_7-11

7 komentárov: